Home > PC Tips > Lenovo Y500 with a Sandisk 16GB SSD – ExpressCache Not Working
Bookmark and Share

Lenovo Y500 with a Sandisk 16GB SSD – ExpressCache Not Working

Posted on March 29, 2015 | Filed in PC Tips, Windows 8

If you are using a Lenovo Y500 or similar with a Sandisk 16GB SSD drive, and  if you find that the SSD drive is not working upon running the command:

eccmd.exe -info (as an Administrator using the DOS prompt).

Try re-installing ExpressCache but start with the oldest version that will work for your operating system instead of vice-versa.

For example ExpressCache 1.0.86 works fine with Windows 8.1 and a 16GB SSD.

The latest 2 versions were not working right with a Lenovo Y500 that I tested with. Errors included an “unregistered version” and “ExpressCache can not launch” message were seen with newer versions.

Below is what you should see via the command prompt if your SSD is working correctly.

EC Cache Info
==================================================
==================================================
Mounted : Yes
Partition Size : 14.91 GB
Reserved Size : 3.00 MB
Volume Size : 14.91 GB
Total Used Size : 72.13 MB
Total Free Space : 14.84 GB
Used Data Size : 128.00 KB
Used Data Size on Disk : 67.88 MB

Tiered Cache Stats
==================================================
Memory in use : 0 Bytes

 

Blocks in use : 0
Read Percent : 0.00%
Cache Stats
==================================================
Cache Volume Drive Number : 0
Total Read Count : 18423
Total Read Size : 621.65 MB
Total Cache Read Count : 0
Total Cache Read Size : 0 Bytes
Total Write Count : 1772
Total Write Size : 38.81 MB
Total Cache Write Count : 0
Total Cache Write Size : 0 Bytes

Cache Read Percent : 0.00%
Cache Write Percent : 0.00%
C:WINDOWSsystem32>

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply